Underlaget rengøres for støv og snavs og primes med LIP gulvprimer.
Gulvteglene suger meget vand og fugt til sig, når de kommer i berøring med fliseklæb, og det kan resultere i for hurtig udtørring. Derfor er det en god idé at gøre teglene fugtige og lade dem suge en del vand, inden de kommer i berøring med fliseklæben. Ellers kan man ikke nå at trykke flisen på plads, før fliseklæben binder gulvteglen helt fast til underlaget.
Gulvteglene varierer en smule i tykkelse. Dette kan der kompenseres for ved brug af en tilpas tyk tandspartel til fordeling af rigelig fliseklæb. Selv om teglstenen er forholdsvis gennemfugtet, inden den placeres i fliseklæben, skal den alligevel relativt hurtigt skubbes præcist på plads og rettes i niveau. Brug murersnor til at holde de overordnede linjer og vinkler.
Når hele gulvet er lagt, lader man det tørre et par døgn. Herefter kan fugearbejdet begynde, og som det første skal overfladen af gulvteglen forsegles, så den ikke tager alt for meget i mod kalk og fugerester og kan gøres ren igen efter endt fugning. Stenene kan smøres grundigt i en opløsning af sæbespåner, eller ønsker man en lidt mere blank overflade, kan der påføres FILA voks klinkeforsegling. Trods disse forseglinger af overfladen tåler gulvteglen stadig ikke at fugemassen slemmes og fejes i. Det er nødvendigt at arbejde med jord-tør fuge, så fugen kan styres og sådan, at tilsmudsning af teglets overflade bliver så lille som muligt.
Når fugen efter et par døgn er helt tør, kan der igen vaskes med en opløsning af sæbespåner, og gulvet vil være klar til brug.